Holistische Visie

Holos komt uit het Grieks en betekent 'heel' en 'geheel'. In de holistische visie is ieder mens een eenheid van lichaam en geest. Ik kijk en luister naar je vanuit je gehele zijn. Zo is er aandacht voor je fysieke klacht, je emotionele beleving, je manier van hoe je in het leven staat, hoe je energie is en vooral hoe jij zelf dit alles ervaart en voelt op dit moment.


Elke behandeling is als een gezamenlijke reis waarbij ik als therapeut in overleg de juiste massage aanbied en je uitnodig te voelen en te ervaren wat jouw lichaam door deze aanraking te vertellen heeft. De klacht wordt zodoende een derde reisgenoot die er helemaal mag zijn, met een eigen verhaal en een eigen waarheid. Door hier naar te luisteren kun je meer inzicht, zelfkennis  en autonomie krijgen.

Ieder mens is uniek en daarom is het elke keer weer een unieke reis. Tijdens de behandeling concentreren we ons om volledig in dat moment aanwezig te zijn, zodat jouw zelfhelend vermogen de ruimte krijgt.


Je kunt de klacht vergelijken met een zeurend, opstandig of angstig kind. Als je het liefdevolle aandacht geeft en echt luistert kan het je vertellen wat er werkelijk op dat moment speelt. Het wil in eerste instantie alleen maar gehoord worden. Op een zelfde manier kun je bij mij luisteren naar je lichaam. Je klacht wordt dan een signaal. Wanneer je die erkent kun je je ontspannen en kan je zelfhelend vermogen op een natuurlijke manier zijn werk doen.


Je bent van harte welkom om ter kennismaking eerst een proefbehandeling bij mij af te spreken. Massagetherapie is een proces. Daarom adviseer ik om minimaal 3 behandelingen bij mij te volgen. Uit ervaring blijkt dat er dan een bewustwordingsproces op gang is gekomen. De meeste cliƫnten hebben tussen de 5 tot 10 behandelingen nodig, afhankelijk van de aard van de klachten en het verloop van het proces. Sommige cliƫnten komen geregeld terug bijvoorbeeld om de 2, 4 of 6 weken ter voorkoming van klachten.
massage haiku