Over Mij
Marianne van der Staaij

Ik ben Marianne van der Staaij, moeder van een volwassen dochter en woon in Amsterdam. Tijdens mijn werk als theatermaker, speler, zangeres en regisseur ben ik mij steeds meer bewust geworden van de betekenis van lichaamstaal. Van hieruit ben ik mij gaan interesseren in de Nederlandse Gebarentaal. Naast mijn theaterwerk heb ik toen de 4-jarige HBO opleiding tolk NGT in Utrecht gevolgd. Dit betekent dat dove cliënten ook bij mij terecht kunnen zonder hulp van een tolk.

Ik ben altijd blijven zingen en als zangeres ondervind ik voortdurend het belang van een goede ademhaling en yoga. Ik pas dan ook geregeld tijdens mijn massagebehandelingen yoga- en ademhalingsoefeningen toe.


Holos massagetherapeut:
Na de studie gebarentaal wilde ik nog een stap verder gaan naar de innerlijke taal van het lichaam en ontdekte de 4-jarige HBO opleiding Holos voor massagetherapie in Utrecht. Dit paste bij mijn manier van leven om steeds meer stil te staan in het nu, bij dat wat er is, zonder meteen te oordelen. Als in een Japans gedichtje, de haiku, mijzelf op een lichte manier te kunnen aanschouwen.

Dit geeft mij vitaliteit en hier word ik blij van. Tijdens de opleiding heb ik veel oefencliënten gehad en zodoende ondervond ik dat het geven van massagetherapie een leuke en mooie gezamenlijke reis kan zijn.

In juni 2011 ben ik afgestudeerd als Holos ® massagetherapeut, waarbij ik als kwaliteit het woord 'helderheid' meekreeg. 


Kindermassage:

Een aantal cliënten sturen mij nu ook hun kinderen. Vandaar dat ik met veel plezier na mijn afstuderen het certificaat Masterclass Kindermassage heb behaald.


Zwangerschapsmassage:

Tevens heb ik nu ook het certificaat Masterclass Zwangerschapsmassage behaald. Vanaf 3 maanden zwangerschap kunnen zwangere vrouwen bij mij terecht. Voor een comfortabele buikligging beschik ik over een speciale tafel met uitsparingen. 


Massage bij kanker:

Omdat ik een aantal cliënten in mijn praktijk kreeg met de diagnose kanker, heb ik in juni 2013 het certificaat Massage bij Kanker behaald bij Helder & Kadira. De massages zijn een positieve aanvulling tijdens het herstelproces van de behandelingen in het ziekenhuis. En ook als de diagnose kanker al jaren geleden is blijkt wat een  positieve uitwerking de massages kunnen hebben bij het contact voelen met je eigen lichaam. Voor uitgebreide informatie kijk bij het blokje 'Werkwijze' en op www.massagebijkanker.nl


In mijn praktijk kan ik mijn eigen manier van werken vanuit een liefdevolle rust verder uitdiepen, waarbij ik zowel kinderen als volwassenen benader met respect, helderheid, gelijkwaardigheid, acceptatie, openheid en humor.

Als natuurgeneeskundig therapeut is het voor mij vanzelfsprekend dat ik een geheimhoudingsplicht heb en in mijn praktijkruimte een veilige situatie creëer.massage haiku